Besiktningshuset på TV i svt2

Svenska Besiktningshuset, Carl-Jonas Nordensved medverkar i SVT i programmet "dina frågor om dina pengar" den 1/12-09 kl 20:00

Klimatsmart
Alla pratar om klimathotet - men alldeles för få gör någonting åt det. Och det kan löna sig att vara klimatsmart på olika sätt: i villan, lägenheten, köket och tvättstugan.

Se över energiförbrukningen
Såväl den som har villa som den som bor i lägenhet kan dra ner väsentligt på sin energiförbrukning. Många hus läcker värme på grund av otillräcklig isolering, man eldar helt enkelt för kråkorna. Allt fler går över till bergvärme - men förbiser att anläggningen måste ses över regelbundet för att fungera på effektivast möjliga sätt. En droppande kran som tillåts fortsätta droppa kostar ungefär 600 kronor om året!

Tilläggsisolering av vind kräver att man gör en utredning av husets ventilationbehov.

Besiktiga innan husköpet

Vi får vara med när besiktningsman Carl-Jonas Nordensved lyser med sin ficklampa under diskbänken och petar i golvbrunnarna, när hans kniv sjunker in i takfoten och han klankar ner på hängrännorna. Men vi börjar med krypgrunden.
- Krypgrunden är en känd riskkonstruktion. Markfukt dunstar upp och varmluft som kommer från ventilerna kondenseras i krypgrundsutrymmet. Det är som att ställa en trälåda upp och ner på marken, säger Carl-Jonas Nordensved. För att komma ner i krypgrunden måste han öppna en liten lucka i golvet i en garderob. Han går ut till bilen och kommer tillbaka med en stjärnskruvmejsel och en praktisk teleskopstege.

Läs mer: Besiktiga innan husköpet

Vi vill bli fler!

Vi vill bli fler! Vi växer så det knakar och har mycket nöjda kunder. Vi söker dig som är aktiv som besiktningsman, anställd eller egen som vill utöka sitt arbetsområde i Halland, Bohuslän, Skåne, Blekinge, Småland, Östergötland, Grundkrav är SBR utbildning. Kontakta Eller Carl-Jonas Nordensved på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Välkommen till den nya generationens besiktningsföretag!

 

 

 

MäklarMässan den 19-20 november

Besiktningshuset ställer ut! 

Vi kommer ha lotteri på exklusiva vattenalarm för dom som lägger sitt visitkort i lådan. 
Hos oss kommer du få se marknadens modernaste protokoll! Passa på och fråga oss om fel i fastighet, fuktfrågor m.m. MäklarMässan äger rum den 19-20 november på Kistamässan utanför Stockholm. Här samlas Sveriges fastighetsmäklare, leverantörer, studenter, branschföreträdare, press/media med flera, för att ta del av utställningen, intressanta seminarier, debatter, underhållning och mycket mer.   

Varmt välkommen!   

Besiktningshuset

Enstegstätade fasader

Tunnputs på cellplast är en riskkonstruktion, om inte infästningar och anslutningar är täta.

Den kritiserade byggmetoden med enstegstätade fasader fungerar inte. Det uppgerBoverket som oroas för framtida hälsoproblem. Alla berörda fastighetsägare uppmanas nu att kontrollera sina hus. 

Men de flesta bolag som Byggindustrin har pratat med anser att metoden enstegstätning inte behöver innebära fuktskador. Det är en rationell metod som kan göra husen energieffektiva.

Men samtliga bolag håller med om att enstegstätning är en riskfylld metod. Det gäller att göra allting rätt, för det är vid anslutningar och infästningar av till exempel balkonger och fönsterbleck som problemen uppstått. Därför gäller det att anlita bra hantverkare, framför allt plåtslagare.

Och har fukten väl tagit sig in i konstruktionen gäller det att se till att den kan torka ut. Ligger fukten kvar får det inte finnas organiskt material som mögel kan växa i.

Besiktningshuset har med ett av branschens ledande mikrobiologi företag anozona tagit fram en unik patenterad mätmetod för att kontrollera fukten i väggkonstruktionen. Det är viktigt att kontrollera fukten i rätt tid så att byggfelsförsäkringen inte löper ut poängterar Björn Mälarstig vid Anozona.